Abonnementsartikel

Tirsdag offentliggjorde de fire traktormærker Fendt, Massey Ferguson, Challenger og Valtra, at de kommer med på Agromek 2014 til november med en stand på 2.000 kvadratmeter plus udendørs udstilling.

Agromek 2014 bliver en markant traktorudstilling, efter at yderligere fire mærker har meldt deres ankomst.

Det er de tre mærker under Agco Danmark A/S, Fendt, Massey Ferguson og Challenger, samt det Agco-ejede Valtra, som i Danmark repræsenteres af Laantmännen Maskin A/S, der er gået sammen om en en 2.000 kvadratmeter stor stand, hvor de fire mærker vil blive tydeligt adskilt men samtidig kunne trække på fælles faciliteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både Fendt og Massey Ferguson kommer desuden med mejetærskere, som kommer til at udgøre overgangen mellem de to mærkers område på den store stand, der placeres i Hal H.

Bortset fra de helt overordnede forhold omkring standen er der dog endnu ikke lagt detaljerede planer for deltagelsen. Det er dog et arbejde, som vil blive sat i gang hurtigt.

God til relationer

Både direktør Arne Spejlborg fra Valtra og administrerende direktør Christian Devantier fra de øvrige tre Agco-mærker understreger, at deltagelsen på Agromek er blevet mulig i kraft af de synergier, det er muligt at opnå ved at gå sammen. Og de lægger vægt på, at Agromek er et godt sted til at skabe relationer til kunderne.

Det er særligt et aspekt, som Christian Devantier prioriterer, mens Arne Spejlborg desuden lover lancering af en række nyheder.

- Tidspunktet for Agromek passer perfekt for os med lanceringen af flere spændende verdensnyheder. Det var den sidste brik, som fjernede enhver tvivl for os om at deltage, siger Arne Spejlborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agromeks største

Allan Pedersen, direktør for Agromek, oplyser, at standen bliver Agromeks største, og at den samtidig bidrager til at styrke Agromek, fordi netop traktorer og mejetærskere bidrager til at trække publikum til.

Han vil dog ikke gætte på besøgstallet for næste Agromek, men han siger dog forsigtigt, at han vil blive skuffet, hvis der kommer færre end de 45.500, som besøgte messen i 2012.

Der er da også usædvanligt stor rift om at udstille på Agromek. Og det har derfor været en udfordring at finde 2.000 kvadratmeter samlet til en stand.

- Inklusive denne stand er der allerede booket 41.200 kvadratmeter ud af et samlet nettoareal på 45.000 kvadratmeter fordelt på 15 haller. Og det er meget så tidligt, siger Allan Pedersen.

Spredt på messen

Nyheden om de fire nye traktormærker på Agromek kommer kort efter, at også Claas meldte ud, at mærket kommer på Agromek 2014, og dermed er de fleste traktormærker tilbage på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allan Pedersen fortæller, at John Deere fortsat kan findes i hal B, HCP i hal C, Claas i hal F, Landini i hal M og New Holland i Boxen.

Dermed er mærkerne spredt godt ud over messearealet, og det er helt bevidst fra Agromeks side for at skabe et godt publikumsflow.

Og også udstillerne værdsætter strategien.

- Jeg tror, det giver mere ro, end hvis alle mærker var samlet, for ellers kunne vi risikere en konkurrence om at spille højst musik eller have de bedste servitricer, siger Christian Devantier med et glimt i øjet.

For ham handler det om at have ro til det nødvendige fokus i forhold til kunderne, og det mener han netop understøttes af den gode fordeling af traktorudstillerne.