At dømme efter de tal, der kom frem under generalforsamlingen i DCH International i går, er der fortsat overskud og vækst i DCH International, der driver store markbrug, svinebrug og fodefabrikker i Rumænien og Canada.

DCHI?s samlede resultat i 2013 endte på 40,4 millioner kroner efter skat sammenlignet med de budgetterede 27,9 millioner kroner. Egenkapitalen forrentes med 16 procent og er dermed vokset til 275 mio. kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det at holde konstant fokus på høj effektivitet og omkostningsstyring ville ikke kunne lykkes, hvis ikke vores medarbejdere formåede at samarbejde. Jeg oplever i dag et stort engagement på alle niveauer af vores organisation, og vi høster nu frugten af det store arbejde der er lagt i uddannelse og træning af vores medarbejdere, siger formand for DCHI, Carsten Lind Pedersen, der kunne berette, at alle datterselskaber i DCHI-koncernen i 2013 har leveret positive resultater.

DCH International har haft en gennemsnitlig årlig vækst på ca. 30 procent siden opstarten i Rumænien i 2006. Væksten ventes at fortsætte i 2014, hvor produktionen i selskabet Degaro øges fra 3.000 til 6.400 søer inklusive slagtesvin. Der etableres endvidere en foderfabrik i forbindelse med projektet.

DCHI blev oprindelig etableret i Canada i år 2001 af en gruppe danske landmænd. I 2006 blev man etableret i Rumænien. Selskabet er i dag ejet af 65 aktionærer, og koncernen beskæftiger i alt cirka 240 medarbejdere.