Abonnementsartikel

Det dyre udstyr, som bruges til sprøjteeftersyn, skulle ikke bare kastes op på ladet af en bil, mente man hos Hardi.

Hardi har fået specialbygget nogle rullende synshaller, der skal bruges i forbindelse med det påkrævede sprøjteeftersyn.

Jørgen Thomsen, servicemanager hos Hardi, mente ikke, at udstyr til 250.000 bare skulle kastes op på ladet af en bil. Man kontaktede derfor Sanistål, som tog udfordringen op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I februar fik Hardi leveret de første fem trailere, som man er yderst tilfreds med.

- De var lige det mere kreative om at finde en løsning. Vi har for eksempel nogle stiger, der skal opbevares i den trailer, og det var nok det, der gjorde udslaget. De kunne i den grad tænke kreativt og finde en smart løsning, siger Jørgen Thomsen om Saniståls løsning.

- Vi efterspørger en praktisk løsning, som præsenterer tingene på en ordentlig måde, når man kommer ud til en kunde og skal syne sprøjter. Det må ikke se rodet ud, og det skal være praktisk anvendeligt for den mand, der skal syne, siger Jørgen Thomsen videre.

Det er Miljøministeriet, der på baggrund af et EU-direktiv har vedtaget de nye regler om sprøjteeftersyn. Reglerne siger, at en marksprøjte skal synes igen fem år efter første syn og derefter hver tredje år.

Det er NaturErhvervstyrelsen, der skal kontrollere sprøjterne hos landmændene, når de alligevel er ude at kontrollere vaskeplads og håndtering af kemikalier.