Abonnementsartikel

Der foregår nu en lille stigning i landbrugsbyggeriet. Og skal man udvide med en ekstra lade eller måske udskifte taget, er en entrepriseforsikring en god idé, råder TopDanmark.

Når man bygger til eller bygger om, er der risiko for, at der sker skader på det nybyggede undervejs i byggefasen eller at byggematerialer bliver stjålet. Men disse skader er ikke dækket af dine almindelige forsikringer. Derimod skal man have en entrepriseforsikring, og det er der flere gode grunde til.

Forsikringsselskabet Topdanmark har flere gange oplevet, at byggematerialer, der er stillet udenfor, er blevet stjålet. Også selvom det har krævet en kran for tyvene at få tingene med sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har blandt andet set, at tyvene er løbet af sted med et fastbrændselsfyr. Det er jo ellers ikke noget, man lige skulle tro, var så let at få med sig. Men det viser bare, at selvom det er store ting, så er de ikke sikret i sig selv. Mit bedste råd er derfor først og fremmest, at låse materialerne inde. Og så er det i øvrigt en god idé at sikre sig med en entrepriseforsikring, siger Svend-Anker Worm, der er agronom i Topdanmark.

Ud over materialerne dækker en entrepriseforsikring også, hvis der sker skader på enten eksisterende bygninger, maskiner eller indbo på grund af byggeriet.

- Får du lagt nyt tag og presenningerne, som ligger på taget i byggeperioden, ikke holder tæt, og der trænger vand ind i huset, er skaderne ikke dækket af bedriftens almindelige forsikring. Det samme gælder, hvis en mur i byggefasen vælter på grund af storm og gør skade på det, der står ved siden af, siger Svend-Anker Worm, der tilføjer, at situationen dog er en anden, hvis der er tale om, at byggefirmaet har lavet en bygge- eller konstruktionsfejl, som er årsag til skaden.

Vær i god tid

For at være forsikret i hele byggeperioden, er det en god idé at kontakte og inddrage forsikringsselskabet i byggeplanerne i god tid før byggearbejdet går i gang.

- Vi har oplevet at blive ringet op, den dag byggeriet går i gang med ønske om at få en forsikring samme dag. Det er desværre ikke muligt. Står du med et større byggeprojekt, er vi nødt til at få en taksator ud til gården for at lave en risikovurdering. Vi gør det selvfølgelig så hurtigt som muligt, men det kan godt tage et par dage at få det hele på plads, siger Svend-Anker Worm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er der tale om en ny bygning, er det ud over at have en forsikring i byggeperioden også vigtigt, at få den nye bygning med på bedriftens forsikring.

- Nye bygninger er først dækket af bedriftens forsikring, når den eller de er tegnet ind på den samlede oversigt. Derfor er det under alle omstændigheder en god idé, at have sit forsikringsselskab med på sidelinjen, når man bygger til, siger Svend-Anker Worm.