Politikerne er stadigvæk i gang med at søge efter en finansieringskilde, der skal erstatte brændeafgiften.

Det har længe set ud til, at der faktisk er politisk flertal for at droppe den berygtede brændeafgift.

Men politikerne har tilsyneladende svært ved at blive enige om, hvor de skal finde finansieringen for det hul på 2,8 milliarder kroner, som en skrotning af brændeafgiften efterlader i deres beregninger.

Branchen mener, at fremgangsmåden er absurd, idet flere eksperter har peget på, at brændeafgiften ikke vil resultere i flere indtægter i statskassen. Alligevel afviser politikerne at skrotte den, inden de finder en anden afgift at erstatte den med.

Borgerligt nej til nyt udspil

Senest har skatteminister Morten Østergaard (R) præsenteret de andre partier for et forslag, der går ud på at en forhøjelse af bundskatten med 0,4 procentpoint og nedsættelse af personfradraget med 600 kroner.

Det skriver Berlingske, der har talt med politikere fra Venstre og De Konservative, der begge afviser ministerens udspil.

- At pålægge danskerne nye skatter for milliarder på indkomstskatten er at erstatte én dårlig løsning med en anden dårlig løsning. Det er vi selvfølgelig ikke særligt begejstrede for, siger Venstres ordfører på området, Thomas Danielsen til Berlingske.

Således ser det ud til, at brændeafgift-farcen kommer til at fortsætte lidt endnu.