- Det er kun vores sammenhold og vores solidaritet, der kan værne mod tyske forhold på de danske slagterier. Selvfølgelig siger Danish Crown ikke lige ud, at det er deres mål. Men jeg synes man skal bedømme dem på deres handlinger, og ikke på deres ord.

På fødevareforbundet NNF's tillidsrepræsentantmøde langede formand Ole Wehlast ud efter Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke opnået de gode forhold, vi har, fordi arbejdsgiverne er gode mennesker. Det har vi, fordi vi har kæmpet sammen. Se bare på, hvordan den samme arbejdsgiver behandler medarbejderne på deres slagterier lige syd for den danske grænse, sagde Ole Wehlast ifølge en pressemeddelse.

- Vi skal ikke konkurrere på lav løn. Vores styrke ligger i at være veluddannede og i at producere en kvalitet, der kan give de lønninger, der er nødvendige for at opretholde en ordentlig tilværelse i Danmark, lød det.

Tidligere på måneden indgik Fødevareforbundet overenskomst for ansatte i fødevareindustrien, men det er ikke lykkedes på slagteri-området. Det undrer Ole Wehlast.

- Det mest pudsige ved det hele er, at vi under fødevareindustriens overenskomstforhandlinger opnåede forlig, hvor der blev nikket ja fra DI's side. I den overenskomst er Tulip omfattet, og de ejes jo af Danish Crown. Det er underligt, at det ikke lykkedes os at lave forlig på slagteriområdet, da vi ikke har krævet mere dér end på de andre områder, konstaterede Ole Wehlast.