Fødevareforbundet NNF er skuffet over, at Danish Crown alligevel ikke vil sende flere end 120 slagteriarbejdere fra Danish Crown i Faaborg på kurser.

De ansatte fra Faaborg, som i 2016 mister sit slagteri, var tilmeldt blandt andet offshore-kurser, svejsekurser, stort kørekort og buskort, skriver Fødevarforbundet NNF på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er frustrerende, at Danish Crown løber fra sine løfter. En HR-medarbejder har opfordret mange af mine kolleger til at tilmelde sig kurser, og så aflyser de lige pludselig. Det er ikke fair overfor mine kolleger, siger Jimmy Andersen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Faaborg.

- Flere havde planlagt at skulle arbejde offshore og dermed være væk fra familien i længere perioder. De havde indrettet familielivet på store forandringer, og så pludselig smuldrer planerne, fordi Danish Crown ikke holder hvad de lover. Nu ved de ikke engang om de kan komme på kursus til efteråret, siger Jimmy Andersen.

Alle kan søge om støtte

Danish Crown skriver på sin hjemmeside, at der er tale om et midlertidigt stop for kurser som skyldes, at der i første halvår af 2014 er afsat 2,3 millioner kroner under Industriens Kompetenceudviklingsfonden for hele virksomheden, og de penge er altså blevet brugt i første halvår af 2014.

10. august bliver der dog tilført 1,3 millioner kroner, og derefter vil alle medarbejdere igen kunne søge om støtte til kurser og efteruddannelse.

Dertil kommer, at når Danish Crown lukker en afdeling, så træder en socialplan i kraft, der sikrer 7.500 kroner til hver medarbejder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vil også ske i Faaborg, hvor alle berørte medarbejdere er sikret de 7.500 kroner til efteruddannelse og jobsøgning samt mulighed for hjælp fra jobbanken, når den endelige dato for lukningen er besluttet, siger Søren F. Eriksen, der er direktør for teknik og produktion i DC Pork, i en pressemeddelelse.