Abonnementsartikel

Enhver mekanisk arm med hydraulik kan nu anvendes til træfældning

En ny Gierkink gribesav fra Helms TMT betyder, at både lastbilkranen, rendegraveren, mobilkranen, udkørselsmaskinen og flishuggerens kran kan bruges til træfældning, da Gierkinks nye gribesav, GMT 035, kan monteres.

Gribesaven kan med sin klo gribe fat om grene eller træstammer og save træet over, mens kloen holder fast og lægger træet forsigtigt på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at gribesaven er særdeles velegnet, hvor afklippede grene eller fældede træer risikerer at ramme mod ledninger eller vælte ind over rækværk, bygninger, haveanlæg, veje, skinner eller lignende.

- Det er et lille alsidigt savhoved, som kan monteres på alt, hvad der er forsynet med hydraulik og rotator. Det er meget enkelt og effektivt opbygget, så det fylder mindst muligt og dermed er let at få i position til at gribe fat om grene eller stammer, siger Anders Kofod Mogensen, Helms TMT Centret, i en pressemeddelelse.

- Saven kan save stammer og grene på op til 35 cm i diameter, og den kan anvendes til endnu tykkere emner, fordi den let og ubesværet skærer fra begge sider. Med sin ubegrænsede rotation kan saven anvendes både til stående og liggende træer.

- Den nye gribesav er rigtig velegnet til specialopgaver som topkapning, nedskæring ved el-ledninger og lignende, men den kan også anvendes på en udkørselsmaskine og dermed forøge udnyttelsen. På samme måde kan den monteres direkte på en flishuggerkran, så fældning og flishugning kan klares i én og samme arbejdsgang, siger han.

Gribesaven vejer 230 kg og har en maksimal åbning af griberen på 850 mm. Den kræver et minimum olieflow på 40 liter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LÆS OGSÅ: Helms vil udvikle egne redskaber