Der er godt nyt til de biogasprojekter, der på grund af manglende finansiering eller problemer med at finde den rigtige placering, er blevet forsinket.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) forlænger projektperioden for biogasprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har besluttet at skubbe fristen for de mange gode biogasprojekter, som var i fare for at strande, ved at indføre en dispensationsmulighed. Beslutningen er i tråd med regeringens grønne ambitioner og klare mål om, at halvdelen af al dansk husdyrgødning skal anvendes som grøn energi i 2020, siger fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Regeringen kickstartede udbygningen af biogasanlæg i Danmark med tilskud for 268 mio. kr. i 2012. Oprindeligt skulle biogasanlæggene have stået færdige inden 1. august 2015, men nu forlænger fødevareministeren fristen med et år.

Det er nye EU-regler for overgangen imellem det gamle og det nye landdistriktsprogram, der har gjort det muligt at forlænge fristen for projekter, som ellers var iværksat under det gamle landdistriktsprogram.

- Jeg er meget glad for, at interessen for opførelse af nye biogasanlæg er så stor, og at jeg nu kan række den vigtige biogas-branche en hjælpende hånd. Biogas er god energi, siger ministeren.