Forligsmanden præsenterede mandag sin mæglinsskitse, efter at forhandlingerne mellem Fødevareforbundet NNF og DI for nyligt brød sammen.

Med skitsen er slagterimedarbejderne nu omfattet af en overenskomst, og den glæder Ole Wehlast, forbundsformand NNF, der opfordrer medlemmerne på slagterierne til at stemme ja til mæglingsskitsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg glæder mig over, at slagteriarbejderne i det store hele får samme forbedringer, som de øvrige industriarbejdere. Jeg havde naturligvis gerne set, at vi var lykkedes med et selvstændigt resultat, men når det nu ikke kunne blive sådan, så har det været vigtigt for mig at sikre, at slagteriarbejderne trods alt ikke efterlades tilbage på perronen, mens de øvrige medlemmer oplever fremgang, forklarer forbundsformand Ole Wehlast på NNF's hjemmeside.

Mæglingsskitsen indeholder i store træk de samme elementer som overenskomsten for fødevareindustrien, som Fødevareforbundet NNF og DI indgik tidligere på måneden. Dog er stigningen på sygelønnen lavere.

Ole Wehlast ærgrer sig over, at arbejdsgiverne slipper lidt billigere i og med, at sygelønnen kun stiger med 4,50 kroner over de kommende tre år, mod en stigning på 6,75 kroner for de øvrige industriarbejdere.

Afstemningen om mæglingsskitse begynder fredag den 21. marts.