Abonnementsartikel

Danske forbrugere er meget interesseret i lokale fødevarer. Den efterspørgsel vil Coop gerne efterkomme.

Coop vil gerne have endnu flere økologiske varer på hylderne i butikkerne.

- Vi oplever en rigtig stor interesse fra forbrugerne for de lokale varer, når vi har dem på hylderne. Forbrugerne vil gerne have varer, som er produceret i nærheden af butikken. Det giver en større tillid til varen, når man ved, hvem der står bag, og hvor varen er produceret, siger Michael Løve, koncerndirektør i Coop, i en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening, som samarbejder med Coop om arrangement om lokale leverandører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En undersøgelse lavet af Coop viser, at størstedelen af de kunder, som køber lokale varer, også er folk, der normalt køber økologiske varer.

- Det er utroligt positivt, at Coop og SuperBrugsen har grebet stafetten i forhold til at få flere lokale varer ind i sortiment. Det giver en god mulighed for de økologiske leverandører for at etablere en afsætning i deres lokalområde, og det kan således også bidrage til flere jobs i landområderne, siger Gitte Hvoldal, projektleder i Økologisk Landsforening.

- Der er en stærk tendens i tiden, hvor forbrugerene søger mod det nære og autentiske, hvilket matcher rigtig godt med den økologiske produktion. De økologiske leverandører arbejder ud fra særlige kriterier, som netop sikrer gennemsigtighed i deres produktion fra jord til bord - bl.a. fordi de driver landbrug på naturens præmisser uden brug af eksempelvis sprøjtegift og kunstgødning, siger Gitte Hvoldal.