Abonnementsartikel

Overenskomstforhandlingerne for slagterimedarbejderne brød sammen sent onsdag aften.

Heller ikke forligsmanden kunne sikre en aftale mellem Fødevareforbundet NNF og DI for slagteriarbejderne.

I starten af februar var industriens parter klar med en ny overenskomst, og det ærgrer forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, at en aftale ikke kunne lukkes for slagteriarbejderne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvordan kan DI skrive under på overenskomster, der sikrer flere hundredetusinde ansatte i industrien lønstigninger, mens de nægter at give samme forlig til de cirka 9.000 slagteriarbejdere? Det fatter jeg simpelthen hen ikke, og jeg er skuffet på mine medlemmers vegne, siger han i en pressemeddelelse.

Ole Wehlast peger på, at den største arbejdsgiver på slagterioverenskomsten, Danish Crown, kan have presset DI til et sammenbrud.

- Danish Crown har jo turet frem med, hvor dyrt det er at have en dansk fødevareproduktion, der er afhængig af et globalt eksportmarked. I mit stille sind kan jeg dog ikke lade være med at tænke, at den udfordring deler de jo med mange andre industrivirksomheder, der sagtens kan få forretningen til at fungere, og som dermed også kan leve med de indgåede overenskomstforlig, siger Ole Wehlast.

- De krav, vi er blevet mødt med på netop slagteriområdet, lugter langt væk af Danish Crowns helt grundlæggende ønske om at sætte vores medlemmer ned i løn, og hvor begreber som medarbejderudvikling, innovation og vækst er byer i Polen. Det er skammeligt, siger Ole Wehlast.

I løbet af den kommende dage vil forligsmand Asbjørn Jensen fremsætte en mæglingsskitse. Det bliver sidste mulighed for en overenskomst.