Abonnementsartikel

Den nye computerteknologi er blandt de største udfordringer på det nye kreaturslagteri i Holsted.

Det nye slagteri i Holsted er de seneste to uger blevet afprøvet

- Vi arbejder med at få softwaren til at køre optimalt. Det er ikke så ligetil at få den slags til at virke, som den skal. Vi har nogle udfordringer med at få styringen af kæderne til at køre, så de er i takt med hinanden, men det går bedre og bedre, fortæller direktør i DC Beef Lorenz Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første større prøveslagtning fandt sted for en uge siden og omfattede 63 dyr. Både slagteriarbejdere, salgsfolk, dyrlæger og projektfolk tog opstilling og fulgte spændt med, da slagtningen gik i gang, ligesom en skare af computerkyndige folk var på tæerne.

Så snart der var det mindste stop i produktionen, sprang specialister fra leverandøren NAWI, Danish Crowns egen SAP-afdeling og Slagteriernes Forskningsinstitut til med deres bærbare computere og fik løst problemerne.

- Slagtningen gik rigtig fint. Det var kun tredje gang, vi prøvede at slagte dyr på det nye anlæg, sagde en tilfreds fabrikschef Per Svane Knudsen bagefter.

1.000 dyr om dagen

Målet er at slagte 110 kreaturer i timen - altså 1.000 dyr om dagen.

I indkøringsfasen er det medarbejdere fra DC Beef i Tønder, der står for prøveslagtningerne. Nogle dage slagter de om formiddagen i Tønder og kører så til Holsted og slagter videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fastholder muligheden for at slagte i Tønder, så vi sikrer, at vi hele vejen igennem både kan aftage dyr og kan levere kød som aftalt til vores kunder, siger Lorenz Hansen.

Efterhånden som indkøringen skrider frem, bliver medarbejderne fra Skjern, Fårvang og Holstebro overflyttet til det nye kreaturslagteri, der sikrer 300 danske industriarbejdspladser.