Abonnementsartikel

Murray Machinery udstiller på LAMMA 2014 en sværvægtsmodel indenfor balletænger. Det komplette system gør en traktor med frontlift i stand til at transportere op til tolv rundballer eller seks bigballer.

Octa-Quad systemet består af et ballespyd til frontliften samt et dobbelt ballespyd til traktorens bagerste trepunktsophæng. Den bagerste enhed består af to rækker spyd, hvor den ene række er monteret på en hydraulisk arm, som rækker ud bag den anden række spyd tættest på traktoren. Disse yderste spyd kan løfte enten fire rundballer eller to bigballer. Når spydene er fyldt løftes den hydrauliske arm, og man kan nu læsse fire rundballer eller to bigballer på de inderst spyd i opsætningen. Begge spyd kan desuden foldes hydraulisk med last under transport.

Tilsvarende består spyddet i frontliften af en enkelt række spyd til fire rundballer eller to bigballer. Disse kan også foldes hydraulisk, når de er læsset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet vil under danske regler nok skulle holde sig fra offentlig vej, men kunne eventuelt bruges som et markredskab til samling af halmballer for senere læsning på vogn eller lastbil.