Abonnementsartikel

Den konkursramte maskinstation arbejder på at genopstå på den ene eller anden måde.

Der er mange bolde i luften for tiden.

Sådan siger Per Brøndum, der indtil for ganske nyligt sad i bestyrelsen for Komdrup/St. Arden Maskinstation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men i sidste uge smækkede banken kassen i, og de over 60 ansatte på maskinstationen i Kongerslev blev sendt hjem. Tilbage var en indtalt besked på telefonsvareren, der oplyste, at driften ikke ville fortsætte.

Siden har Per Brøndum blandt andet haft travlt med at kontakte kunderne:

- Dem ringer vi direkte til. Vi er i fuld gang. Vi informerer dem om, hvad vi prøver at gøre. Det er en større opgave, siger han.

Konkursen kommer ifølge Per Brøndum på et meget uheldigt tidspunkt, hvor mange kunder blandt andet skal have kørt gylle ud. Flere opgaver bliver nu løst af andre maskinstationer.

- Der er hasteopgaver. De bliver løst via hjælp fra andre på den korte bane. Vi hjælper med at finde løsninger for kunderne på den ene eller anden måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny konstellation

Udover at hjælpe tidligere kunder, så arbejder Per Brøndum også på at få maskinstationen op at stå igen på den ene eller anden måde.

- Vi prøver at få sat noget nyt op, som kan overtage det. Det kan være i et regi eller to regi - altså sammen med andre - men der er mange bolde i luften endnu. Det er det muliges kunst, siger han.

Ifølge Per Brøndum er der opbakning til at få startet noget nyt:

- Kunderne bakker op om de nye ting, der skal foregå, og mange af dem, som har været almindelige leverandører, de har også bakket op om, hvad der nu end kom i det nye regi.

Han ved endnu ikke så meget om, hvad det nye koncept bliver, men det bliver ikke de samme mennesker som i Komdrup/St. Arden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere ansatte vil han dog gerne have med videre:

- Selvfølgelig prøver man også at få de ansatte med videre. Dem kender man jo og ved, hvad de kan. Der har aldrig været noget at klage over - altså selve arbejdet, maskinstationen udfører.

Om årsagen til bankens lukningen siger han:

- Man får ikke så meget forklaring. De troede ikke vi kunne leve på lang sigt. Så ville de hellere stoppe det nu end senere. Vi havde lagt planer med dem, som de umiddelbart var tilfreds med i starten, men tilsidst vendte det.

Det var gæld fra krisens tid, som plagede maskinstationen.