Claas i Danmark deltog senest på LIB-messen i Fredericia i 2008, men nu gør mærket messe-comeback som udstiller på Agromek 2014 i Herning til november.

- Der er flere grunde til, at vi nu har besluttet at deltage på Agromek i år, fastslår administrerende direktør hos LMB, Michael Husfeldt.

- Fra årsskiftet har vi implementeret en ny importørstrategi hos LMB, der førhen havde to traktormærker, men nu vi har 100 procent fokus på Claas, siger Michael Husfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Claas ønsker også at dette øgede fokus kommer til udtryk i markedet, og derfor forventer koncernen en vækst i salget af specielt traktorer og græsmaskiner, men også inden for mejetærskere og finsnittere - hvor Claas er markedsledende - skal der holdes damp på kedlerne, siger Michael Husfeldt.

Fokus på omkostninger

Beslutning om at deltage på Agromek kommer efter flere år, hvor LMB har valgt at fokusere messeaktiviteter omkring Agritechnica i Hannover blandt andet i form af forhandlerbusture.

- Vi har været igennem nogle år, hvor der - ligesom i resten af erhvervet - har været fokus på omkostninger, og blandt andet derfor har deltagelse på danske messer været fravalgt, siger marketingansvarlig hos LMB, Morten N. Jørgensen.

- Samtidigt har vi set en øget interesse for Agritechnica blandt de store professionelle danske bedrifter. Vi har dog også måttet konstatere, at måden man går på messe i henholdsvuis Hannover og Herning er meget forskellig. For eksempel er der på en dansk messe mere fokus på det nære og kontakten til forhandleren, hvilket vi måske savner lidt i Hannover, hvor der til gengæld er et noget større udbud af udstillere og maskiner, tilføjer han.

Velkommen tilbage

Fra Agromeks side er man godt tilfreds med LMBs beslutning.

- Vi er meget glade for at kunne byde LMB og Claas velkommen tilbage på Agromek. Det er et vigtigt skridt i Agromeks mål om at manifestere sig som Nordeuropas største samlede landbrugsmesse, siger Sten Andersen, formand for Agromek.



Selvom planlægningen af Agromek for LMBs vedkommende kun lige er begyndt, løfter Morten N. Jørgensen her lidt af sløret for hvad man kan forvente fra Claas, når dørene åbner til Agromek den 25. november i Herning:

- Fraværet fra danske messer de seneste seks år gør det muligt for os at begynde med et helt blankt stykke papir og tænke lidt utraditionelt, så vi kan godt love et par overraskelser. Gennemgående for vores Agromek vil være et ønske om at have fokus på forhandler-kunde relationerne, hvilket vil komme til udtryk på flere måder, siger han.