Abonnementsartikel

Udover valg til bestyrelsen bød Frie Bønder - Levende Lands landsmøde også på blandt andet indlæg af Mickey Gjerris, lektor i bioetik, Københavns Universitet.

På landsforeningen Frie Bønder - Levende Lands netop afholdte landsmøde i St. Rørup på Fyn var der genvalg til Hans Jørgen Nygaard. Han træder nu ind i sin tredje valgperiode.

Gårdejer og agrarøkonom Lone Vitus fra Odder er nyt bestyrelsesmedlem i Frie Bønder. Hun driver Brandbygegaard med grønsagsavl, vinproduktion, fjerkræ, får samt en nyetableret æbleplantage. Lone Vitus er desuden forfatter til romanen "Under Landet", der handler om Åge, der driver en moderne og intensiv svineproduktion, men som indhentes af tidens nye strømninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lone Vitus afløser Birgit Bak fra Hinnerup, der har valgt at trække sig på grund af stigende aktiviteter på hendes bedrift.

De mindre landbrug har haft flere sejre

Årets gæstetaler på landsmødet var Mickey Gjerris, som er lektor i Bioetik. Han fortalte om etik i forhold til dyrevelfærd, kærlighed til naturen og den måde, vi driver landbrug på. Spørgelysten blandt deltagerne var stor.

Formand Hans Jørgen Nygaard kunne i sin beretning glæde sig over flere sejre for det mindre landbrug i det forgangne år.

For det første er det blevet muligt at omsætte æg fra små besætninger uden den fordyrende salmonella-kontrol. Desuden slipper små besætninger billigere, når det gælder velfærdskontrol. Til slut glædede det formanden, at den store politiske tilslutning til at bevare enkeltbetalingen for de helt små brug mellem to og fem hektar.