Abonnementsartikel

Generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug gav markant opbakning til bestyrelsens hårde linje.

En del af debatten på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling onsdag drejede sig om foreningens hårde og kompromisløse strategi.

Lars Tingleff, Kolding, var imponeret over foreningens omfattende arbejde, men han satte spørgsmålstegn ved, om foreningens arbejdsmetode var den mest resultatorienterede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg føler, at resultaterne er for små. Vi opnår for lidt i forhold til den produktion, medlemmerne repræsenterer. I er måske for firkantede og stædige i jeres sagsfremstilling, fordi I er så sikre på, at den der har ret, får ret.

- Sådan fungerer verden ikke i dag. Sagerne er komplicerede, og derfor er man nødt til at forhandle og være opmærksomme på kompromismuligheder, ellers kommer man ingen vegne, og vi bliver sat uden for indflydelse, og det synes jeg, vi er på vej til.

- Dan Jørgensen vil ikke holde møde med jer. Det duer ikke. Det fremmer heller ikke forståelsen mellem jer, at I kalder ham en tøsedreng. Det kan umuligt fremme en god dialog eller skabe grobund for gode forhandlinger. I er nødt til at finde en anden vej, sagde Lars Tingleff og modtog nogen bifald for sit indlæg.

Vi har kun én sandhed

Hertil replicerede formanden:

- Vi har kun én sandhed, og det er den rene klare sandhed. Vil gerne tale med ham, men hvis hans udgangspunkt er, at vi kun vil forurene, så fører det jo ingen steder hen. Vi er nødt til at forholde os til fakta, og fakta står ikke til forhandling hos os. Vi har ikke noget at give af, sagde Flemming Fuglede Jørgensen under stort bifald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den holdning vandt også tilslutning under den efterfølgende debat.

Thorkild Fink sagde:

- Tonen er hård. Det kan ikke være anderledes. Hold jer til den stil.

Søren Birch fulgte op og sagde, at der ikke var brug for flere organisationer, der gik kompromisets vej.

- Det er kompromiserne, vi døjer med i dag. Så hold tonen ren og flaget højt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er nok i landbruget, der prøver at lave kompromiser. Det har i 25 år vist, at det ikke rækker, så jeg opfordrer til at sætte hårdt mod hårdt, sagde Peter Kjær Knudsen.

Kan fakta diskuteres?

Erik Michelsen var enig i kursen, men stille spørgsmål om fakta:

- I siger fakta ikke kan diskuteres. Men er I enige med L&F om fakta. Hvis ikke, så kan fakta jo alligevel diskuteres.

Hertil svarede formanden:

- Problemer er, at L&F ikke har sat sig ind i fakta, men har vurderet, at folkene på universiteterne og i styrelserne nok har ret. Derfor har vi nu fortalt L&F, hvad fakta er. Der var jo ingen, der sagde, at argumenterne var forkerte, før vi meldte ud med "Det store miljøbedrag". Problemet er, at de har skullet lære fakta af os, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.