Abonnementsartikel

I år 2014 fejrer tyske Horsch Maschinen GmbH 30 års jubilæum.

Omsætningen hos Horsch Maschinen GmbH, udgjorde i 2013, 252 millioner euro. Dette er ny omsætningsrekord i forhold til 226 millioner euro i 2012.

I jubilæumsåret 2014 forventer Horsch med en behersket forsigtighed, at der på nogle markeder, er en svag afkøling.  Dette skyldes vejrliget, samt landbrugsfaglige rammebetingelser, herunder økonomiske forhold i de respektive lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stærke stammarkeder i blandt andet Tyskland, Frankrig, Polen, Tjekkiet, Storbritannien, Rumænien og Danmark, samt de forholdsvis nye markeder i Rusland og Ukraine har bidraget væsentligt til omsætningsstigningen. Et nyt land i Horsch regi - Sydafrika, hvor Horsch kun har været aktiv i de senere år - har også bidraget til stigningen i salget i 2013.

Horsch i USA

Det amerikanske marked udvikler sig voldsomt og positivt for Horsch. Den amerikanske afdeling, Horsch LLC er en selvstændig virksomhed og ikke medregnet i omsætningen i Horsch Maschinen GmbH.

Horsch LLC (En fusion af Horsch Nordamerika og Horsch Anderson) udvider konstant sin produktportefølje. Især Joker kompakt-tallerkenharven og Maestro majssåmaskinerne er blevet godt modtaget af de amerikanske farmere.

En helt ny fabrik blev åbnet i 2013 nær Fargo, North Dakota. Et eksisterende produktionsanlæg i Harper, Kansas er under udvidelse og står færdig til sommer.

Hurtigere, enklere, sikrere

Mottoet for Horsch i alle 30 år "hurtigere, lettere og sikrere" er stadigt gældende. En maskine fra Horsch skal til stadighed kunne udføre arbejdet hurtigere, lettere, sikrere i forhold til andre maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hovedparten af omsætningen kommer fra produktlinjerne, Pronto, Terrano, Joker og Maestro. Maestro majssåmaskinerne fik i år 2012 prædikatet "Maschine of The Year" og har på få år, hurtigt udviklet sig til en vigtig brik for Horsch.

Også at plantebeskyttelsesprogrammet fra Horsch Leeb er i heftig vækst. Fyldte ordrebøger skyldes især den nye Agritechnica belønnede BoomControlPro bomstyring, der fremover leveres til alle GS trailer- og selvkørende PT sprøjter.

Jubilæumsår med mange aktiviteter

Horsch ser sig selv i 30 års jubilæumsåret som en moderne landbrugsmaskine fabrikant med et fladt hierarki og som er optimalt rustet til fremtiden.

Kunder, forhandlere og fans kan i jubilæumsåret se frem til mange handlinger, der finder sted i moderne medier og lokalt.

Hovedarrangementet i 2014 bliver de såkaldte "Praksisdage" på Horsch familiens nye tjekkiske landbrug, AgroVation, beliggende nord for Prag.  Praksisdagene bliver afholdt i juni måned. Nærmere invitation og information, samt endelig dato tilgår senere i medierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sloganet, "Forspring gennem viden" er evigt aktuelt hos Horsch. AgroVation landbruget med 3.360 hektar god, leret agerjord bliver som en af de første og største bedrifter i Europa drevet hundrede procent med kontrolleret trafik - CTF.

Basis er et 36 meter plejesporssystem med skæreborde på 12 meters bredde og specialbyggede aftømmesnegle, der kan nå over i pendlersneglevognene. Alt materiel er monteret på bælter med tre meters sporvidde.

Under praksisdagene i Tjekkiet vil det således være muligt at opleve noget af det ypperste og nyeste markteknik i arbejde, herunder også nyeste Horsch Leeb plantebeskyttelsesteknik. Et par spændende nyheder vil også blive præsenteret ved Horsch Praksisdage 2014.