Abonnementsartikel

Løn er en væsentlig faktor, siger Danish Crown efter NNF tog lønnedgang af forhandlingsbordet.

Danish Crown vil ikke længere fokusere på lønnedgang i forhandlingerne med slagteriarbejderne. Det siger kommunikationsdirektør Anne Villemoes, efter at Fødevareforbundet NNF torsdag meddelte, at det havde taget lønnedgang af forhandlingsbordet.

- Det har vi respekt for, og derfor har vi sagt, at nu stiller vi den del af forhandlingerne i bero i respekt for overenskomstforhandlingerne, siger Anne Villemoes til Maskinbladet.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun understreger, at NNF taler om lønnedgang og ikke løntilbageholdenhed. På spørgsmålet om, hvorvidt det er realistisk, at nå i mål uden at der på en eller anden måde pilles ved lønnen, siger hun:

- Jeg tør ikke nu sige, hvad der er realistisk, og hvad der ikke er realistisk. Det er et spørgsmål om, hvor mange ideer man kan få op på bordet, og vi vil gerne holde alle muligheder åbne, indtil vi har udtømt dem.

Manglen på svin

Fødevareforbundet NNF har flere gange understreget, at det ikke er lønnen, der er problemet, men det faktum at slagterierne mangler svin.

- Det har vi hørt dem sige flere steder, men jeg er nødt til at sige, at de to ting er sørme nært forbundet. Hver eneste gang vi ser et fald i antallet af slagtesvin, så ser vi også nogle omkostninger i slagtningerne på slagterierne, som stiger pr. kg kød, som bliver produceret. Udgifterne forbundet med at drive et slagteri bliver ikke mindre i takt med, at der bliver færre svin, siger Anne Villemoes.

Hun understreger, at hvis ikke omkostningerne bliver sænket, så kan man ikke holde anlæggene åbne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis ikke vi får justeret produktionsomkostningerne - og her er lønnen en væsentlig faktor - så er det ikke ansvarligt at holde alle anlæggene åbne.

I midten af januar fyrede Danish Crown 472 ansatte, og slagteriet i Faaborg står nu over for at skulle lukke.

Derudover meddelte ledelsen, at Danish Crown ville indlede forhandlinger med medarbejderne og andre interessenter på slagteriet i Skærbæk og på Bornholm om det, der blev kaldt en mere bæredygtig omkostningsstruktur.