Abonnementsartikel

Rapport om produktivitet får varm velkomst af Landbrug & Fødevarer.

Der lyder et stort ja tak fra Landbrug & Fødevarer oven på Produktivitetskommissionens rapport, der anbefaler mere konkurrence om offentlige opgaver.

- Produktivitetskommissionens anbefalinger kan forhåbentlig inspirere flere offentlige myndigheder til i højere grad at skabe konkurrence om offentlige opgaver. Det er tydeligt, at der er et betydeligt potentiale i at udnytte mulighederne for offentlig-privat samarbejde, og dermed få sat de private virksomheders kompetencer i spil, og gennemføre indkøb og udbud på en mere optimal måde, siger Jannik Bay, erhvervspolitisk chef hos Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer støtter blandt andet anbefalingen om at fastsætte konkrete mål for, hvor mange offentlige opgaver, der skal udsættes for konkurrence. Også anbefalingen om en forenkling af reglerne på udbudsområdet, får opbakning.

Ifølge Produktivitetskommissionens rapport køber den offentlige sektor ind for ca. 290 milliarder kroner årligt, men kun hver fjerde af kommunernes opgaver blev sendt i udbud i 2012.