Abonnementsartikel

Et nyt samarbejde mellem HCP, flere traktorforhandlere samt en hollandsk bank skal hjælpe danske kunder med finansieringsløsninger.

Finansiering er efterhånden blevet en væsentlig og ikke mindst udfordrende del af mange traktorhandler. Nu melder HCP Nordic, der er den danske importør af mærkerne Deutz-Fahr, Same og Lamborghini, sig på banen med finansieringsløsninger i et samarbejde med navnet SDF Financial Services.

Navnet kan indikere, at der er tale om en fabriksfinansiering, men det er imidlertid ikke tilfældet. I Danmark er SDF Financial Services et samarbejde med HCP Nordic, alle Deutz-Fahr, Same og Lamborghini traktorforhandlere i Danmark og hollandske Rabobanks datterselskab De Lage Landen om at finansiere traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at tilbyde kunderne skræddersyede og konkurrencedygtige finansieringsløsninger, når de har valgt hvilken SDF-traktor, der dækker deres behov.

Vil styrke ry

HCP's markedschef Johnny Hansen er både glad og stolt af samarbejdet. Med De Lage Landen i baggrunden er der både sikret finansiel stabilitet og et fantastisk "velsmurt" administrativt maskinrum allerede inden lanceringen, mener han.

Han ser samarbejdet mellem en anerkendt traktorproducent som SDF, en stærk finansiel partner, en erfaren nordisk importør som HCP og lokale forhandlere som en meget stærk kombination, der vil sikre kunderne maksimal tryghed, når der handles og mange år frem.

HCP's danske salgschef for traktorer, Thomas Birkballe er sikker på, at tilbuddet om finansiering vil styrke SDF-traktorernes ry for god totaløkonomi:

- Når kunderne vælger traktor, er det et valg, som betyder noget for hverdagen mange år frem i tiden. Det samme gælder valget af forhandler og finansieringspartner - traktorens kvalitet, pris, serviceomkostninger, brændstofforbrug, levetid, bytteværdi og finansiering er alt sammen elementer i den bedste totaløkonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktkendskab og tryghed

SDF Financial Services trækker på De Lage Landens organisation i Danmark, som ydermere har ansat Ulrik Eg Jensen til at servicere HCP's forhandlere og deres kunder. Med udgangspunkt i Vejle glæder han sig til at komme i gang.

- Vores samarbejde med HCP Nordic og de lokale forhandlere giver os et indgående kendskab til de produkter, vi finansierer, og det giver os tryghed omkring produktkvalitet, brugtværdi og levetid for blot at nævne nogle af de vigtige elementer for en finansiel udbyder. Det giver os ofte en fordel i forhold til konkurrenterne, for vi skal ikke kalkulere med en teknisk risiko.

Han fremhæver, at kendskabet til traktorerne og forhandlerne er den direkte årsag til, at SDF Financial Services også finansierer brugte traktorer.

- Når forhandlerne indestår for, at de har gennemgået og klargjort en traktor, så den er pengene værd, så vil vi gerne finansiere den.