Abonnementsartikel

Vinterraps er en afgrøde med et stort udbyttepotentiale, men det er afgørende, at den kommer sikkert gennem vinteren.

For mange vinterafgrøder handler det om at komme sikkert igennem vinteren. Udbyttepotentialet er stort i raps - 10 tons pr. hektar, hvis man ser på det genetiske udbytte, men der er vi ikke nået til i dag. Men nye midler og tiltag giver landmanden mulighed for at optimere sin dyrkning af afgrøderne, så udbyttekurven måske kan pege mere opad fremadrettet.

Det nye middel hedder Caryx og kan bruges efterår i stadie 14-18 eller i foråret i stadie 31-39. Men hvad gør Caryx ved rapsen for at optimere dens overvintring og gøre den klar til foråret? En af tingene er, at den hæmmer strækningsvæksten i efteråret, således at plantens vækstpunkt bliver siddende tæt ved jordoverfladen, effektivt beskyttet mod skader fra kulde og vind. Hvilke andre ting midlet har indflydelse på, optimalt anvendelsestidspunkt i foråret og hvordan den virker i planten kan du læse mere om i nyeste nummer af Agro, der udkommer i dag fredag den 14. februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på www.agrologisk.dk

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.

Fra januar udvidede vi Agro med en elektronisk udgave til iPad- og Android-tablets. Som abonnent på det trykte magasin får du naturligvis det elektroniske magasin uden meromkostning. Dette nye digitale magasin får navnet AGRAR+ Agro og indeholder dels alle artiklerne fra det trykte magasin, dels en stribe ekstra artikler, som hidtil har været udgivet særskilt som Agrar+.

AGRAR+ Agro erstatter den tidligere pdf-udgave af Agrologisk.