Abonnementsartikel

Dyrevelfærd og dokumentation forventes at være de to emner, som amerikanske inspektører interesserer sig mest for, når de i morgen vil besøge Danish Crowns fabrikker.

Det oplyser Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den første inspektion finder sted i Faaborg fredag 26. juni, og derefter går det slag i slag landet rundt den næste måned.

Bent Aalund Olsen, Danish Crowns chef for fødevaresikkerhed siger:

- De amerikanske myndigheder vil sandsynligvis se på dyrevelfærd, da det er et tema, der har været aktuelt hjemme hos dem.

- Der har været vist nogle ualmindeligt ubehagelige billeder af dyr, der misrøgtes. Så det har USA-inspektørernes bevågenhed, siger Bent Aalund Olsen.

- Det andet punkt, de vil se på, er vores dokumentation. Der skal være fuld overensstemmelse mellem det, de ser på virksomheden, og det, vi beskriver i vores egenkontrolprogram. Altså at dokumentationen skal være i orden, og at den bruges positivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bent Aalund Olsen mener, at Danish Crown er gearet til at honorere de krav, som de amerikanske fødevaremyndigheder stiller.

- Det har vi arbejdet meget med det seneste år. Vi har brugt kræfter på at lokalisere, hvilke typer fejl der opstår, og hvordan vi kan bruge resultaterne i det videre arbejde, siger han.