Abonnementsartikel

Der er gode muligheder for at eksportere til USA, der vil gøre mere ud af velfærden i svineproduktionen.

Dansk agroindustri kan stå over for store eksportmuligheder på det amerikanske marked.

Sådan er vurderingen fra markedsudvikler i Landbrug & Fødevarer, Susanne Zwergius Teilmann, der fornyligt besøgte USA sammen med syv danske agroindustrielle virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I USA fik virksomhederne mulighed for at få viden om de udfordringer, som de amerikanske svineproducenter står overfor ? og dermed de muligheder, som det kan åbne for de danske virksomheder.

Susanne Zwergius Teilmann siger til foodculture.dk:

- Danmark er verdensmestre i bæredygtig og effektiv svineproduktion med dyrevelfærd. Det er noget, amerikanerne er interesseret i nu. Men vi var også af sted for, at de danske producenter kunne få kontakt til netop den eller de personer, der træffer beslutningerne om at købe.

Flere amerikanske virksomheder er blevet opmærksomme på dyrevelfærd:

- Store amerikanske kæder som f.eks. McDonald?s og Walmart kræver mere dyrevelfærd af deres kødleverandører. Forædlingsindustrien har sat 2017 og 2022 som slutdato for udbygningen af bæredygtig produktion, så der store muligheder for salg af f.eks. danske staldsystemer og fodringsteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At gøre opmærksom på dansk agroindustri er blandt Eksportrådets konkrete målsætninger i planen "Vækst via Eksport: Danmark ? USA".