Abonnementsartikel

Der er brug for nye virkemekanismer i svampebekæmpelsen i korn, fordi de kendte midler mister deres effekt

Udbytterne i alle kornafgrøder afhænger i høj grad af mulighederne for at bekæmpe angrebene af de respektive svampesygdomme. Til bekæmpelsen er der brug for effektive midler mod de angribende svampe.

Årtiers erfaringer med bekæmpelse af svampesygdomme i korn viser desværre, at svampene over tid bliver mindre følsomme overfor de anvendte svampemidler, og herved opbygger resistens mod aktivstofferne i midlerne. Det gælder især, når samme aktivstof eller aktivstoffer med samme virkemekanisme bruges ensidigt og/eller ofte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med andre ord er der brug for at inddrage aktivstoffer med nye virkemekanismer til bekæmpelse af svampesygdomme i korn i de kommende år.

Til at imødekomme dette, er der et nyt aktivstof med en ny virkemekanisme på banen til sæsonen 2014.

Det nye aktivstof har aldrig været brugt mod svampebekæmpelse i korn før, og det skulle gerne give muligheden for at skabe en effektiv beskyttelse med en lille sandsynlighed for resistens hos de svampesygdomme, der skader såvel udbytte som kvalitet.

Læs hele artiklen og mere om den nye komponent til svampebekæmpelse i korn i næste nummer af Agro, der udkommer på fredag den 14. februar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på www.agrologisk.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den - klik her for at se det.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.

Fra januar udvidede vi Agro med en elektronisk udgave til iPad- og Android-tablets. Som abonnent på det trykte magasin får du naturligvis det elektroniske magasin uden meromkostning. Dette nye digitale magasin får navnet AGRAR+ Agro og indeholder dels alle artiklerne fra det trykte magasin, dels en stribe ekstra artikler, som hidtil har været udgivet særskilt som Agrar+.

AGRAR+ Agro erstatter den nuværende pdf-udgave af Agrologisk.