Abonnementsartikel

Integrationen af finske Hankkija Oy i Danish Agro-koncernen har ifølge selskabet været en stor succes.

Med et resultat før skat på 63 millioner kroner imod kun 17 millioner kroner året før betegnes integrationen af den finske grovvarevirksomhed Hankkija Oy i Danish Agro-koncernen som en stor succes.

Den 1. januar 2013 overtog Danish Agro-koncernen formelt den finske grovvarekoncern, som har en markedsandel på 50 procent i Finland. Gennem hele 2013 har fokus været på, at få integreret den finske virksomhed i den samlede koncern samt på at identificere og udnytte synergier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, er meget tilfreds med udviklingen på det finske marked.

Fortsat høj markedsandel

- I 2013 er integrationen af Hankkija Oy i Danish Agro koncernen til fulde lykkedes. Synergierne omkring for eksempel fælles indkøb er succesfuldt blevet udnyttet. Derudover er udvekslingen af viden og erfaringer på tværs af landegrænser sket med en positiv og konstruktiv tilgang fra både dansk og finsk side.

- Jeg kan derfor med glæde konstatere, at Hankkija ikke alene leverer et stærkt resultat for 2013, men samtidig også har formået at fastholde sin høje markedsandel i Finland, siger Christian Junker.

150 færre ansatte

I forbindelse med integrationen af Hankkija er der iværksat mange strukturelle og organisatoriske tiltag. Christian Junker fortæller, at der for eksempel er sket en samkøring af aktiviteterne i Hannkija Oy og Y-Agro, som Danish Agro erhvervede i 2011.

- Det har blandt andet betydet, at det samlede antal afdelinger i Finland er gået fra 110 til 81 i løbet af året, ligesom medarbejderstaben er reduceret med 150 ansatte. Som følge af de mange organisatoriske tiltag har Hankkija Oy formået at reducere sine driftsomkostninger med 70 millioner kroner, fortæller Christian Junker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover kommer et betydeligt beløb fra Y-Agro, der også har reduceret sine omkostninger.

- Kapitalforbruget er ligeledes væsentligt lavere end for et år siden. Balancen er nedbragt med 400 millioner kroner, hvilket ikke mindst skyldes bedre styring af lagre og debitorer. Kombinationen af den forbedrede indtjening, samt balanceslankning har øget selskabets soliditet fra 22,2 procent til 31,7 procent, siger Christian Junker.