En god vandingsmaskine fortjener også en god kanon. Det mener man hos Fasterholt i Brande, hvor man nu har fået importen af de italienske Nodolini sprinklerkanoner, som byder på masser af fordele, avancerede, men nemme funktioner og ikke mindst muligheder for oplagte besparelser.

Kort fortalt er det en ny type kanon, som kan programmeres til at vande i forskellige vinkler og tage højde for vind og eventuelle forhindringer såsom bygninger eller veje, hvor der ikke skal vandes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Electronic Jet-serie fra Nodolini er blevet kaldt en revolution inden for kunstvanding. Den elektromekaniske serie styres af programmerbare, elektroniske data og betjenes af en multifunktionel fjernbetjening. Det er ikke længere nødvendigt at flytte løftestænger eller mekaniske dele for at vælge vandingspositionen eller for at justere vandingsvinklen. Det styres nemt og sikkert af fjernkontrollen, og det er heller ikke længere nødvendigt at manøvrere vandingsmaskinen manuelt.

Indbygget vindsensor

Med fjernbetjeningen kan man indstille vandingsvinklen, så den bevæger sig enten med eller mod uret. Rotationshastigheden er uafhængig af arbejdstrykket, og denne kan reguleres særskilt for hver rotationsretning.

Takket være "Just-Angle" systemet, kan man ved hjælp af fjernbetjeningen oprette en banevinkel, der er bedst mulig i forhold til kunstvanding. Den indbyggede vindsensor justerer automatisk banen i forhold til den aktuelle vindhastighed.

Noget af det særlige ved systemet er den måde, de forskellige elektroniske enheder arbejder sammen, nemlig "IdroMOP", som vedrører pumpedelen, "IrriMOP", der er relateret til vandingsmaskinen og "IdroJET", som angår sprinkleren. I praksis betyder det, at brugeren får kontrol med hele vandingen. Ud fra det arbejdsprogram, der defineres, når vandingsmaskinen bliver placeret i marken, kan IdroJET køre selvstændigt og undvige de forhindringer, som vandstrålen risikerer at møde.

Ensartet vanding

Jet Electronic kanonerne leveres både med solpanel og et batteri, så man uden problemer kan bruge systemet i mindst 60 timer i tilfælde af manglende sollys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nodolini har alt i alt med succes kombineret virksomhedens knowhow indenfor forskellige typer kunstvanding med mere avanceret teknologi - og derigennem sikret en ensartet og nøjagtig kunstvanding, hvor operatøren samtidig arbejder under maksimal sikkerhed - og hvor der spares på vandet.