Selvom direktøren for Videncenter for Svineproduktion i dag blev fyret, så må man ikke glemme, at Nicolaj Nørgaard har gjort et stort stykke arbejde i de knap syv år, han var hos VSP.

Det siger Søren Gade, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer, som VSP hører under, til Maskinbladet.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg var trist over det, og det var han selvfølgelig også. Han har stået på mål for svineproducenterne og gjort et fremragende stykke arbejde, og det laver det her ikke om på, siger Søren Gade.

Landdistriktprogram

Nicolaj Nørgaard blev fyret på grund af alvorlige fejl i håndteringen af tilskud fra EU's Landdistriktprogram.

En stikprøvekontrol viste, at en del udgifter til aktiviteter i Erhvervsudviklingsordningen under EU's Landdistriktprogram var konteret på forkerte projekter.

Ifølge Søren Gade er fyringen blandt andet et forsøg på atter at skabe tillid til, at Landbrug & Fødevarer kan håndtere støtte ordentligt. For det at få støtte er ikke en selvfølge, siger han.

Når det er sagt, så beskriver han Nicolaj Nørgaard som en dygtig direktør og kalder fyringen trist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For nyligt medvirkede Nicolaj Nørgaard i DR's dokumentar "Det store svinerige" om forholdene i den danske svineproduktion.

- Han har været en dygtig direktør i VSP og senest været igennem den her tur i svineriget. Det er også noget, der har taget hårdt på ham, for han har personligt kastet sig ind i den kamp, så på den måde er det trist, og det her må ikke fjerne fokus fra, at han har været en dygtig direktør for de danske svineproducenter, siger Søren Gade.

Nicolaj Nørgaard kom fra en stilling som udviklingsdirektør i LandboNord.