Abonnementsartikel

Franske Grégoire-Besson kan til efteråret 2014 præsentere en ny allround-harve med navnet Solis.

I løbet af sæson 2014 præsenterer franske Grégoire-Besson en helt nyudviklet stubharve. Harven har navnet Solis, og det er en helt ny all round harve, som kan arbejde fra øverlig behandling til dyb harvning.

- Harven leveres i tre forskellige versioner fra en fire meters over en fem meters til en seks meters udgave, fortæller Anders Clemmensen, fra den danske Grégoire-Besson importør, Brøns Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Harven er opbygget af to disc-rækker på hver side af en tandharve sektion. Bagerst på harven sidder en jord til jord pakker.

Løft af sektioner

Hvis harven blot skal bruges til en øverlig behandling, kan tand harve-sektionerne løftes helt fri fra jorden. Det samme gælder disc-sektionerne som også kan løftes helt fri fra jorden, hvis det ønskes.

- Udløsertrykket på harvespidserne ligger på 450 kg, og man kan vælge mellem to forskellige tandløsninger på harven, fortæller Anders Clemmensen.

Foruden de normale harvetænder, kan man også vælge fjedretænder til mere svær jord.

Rammegennemgang er 700 millimeter og alle disc sidder i på fjedre stål, og dermed kan discene arbejde uafhængigt af hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anders Clemmesen forventer de første modeller til landet allerede til foråret 2014.