Abonnementsartikel

Helsinge Maskinforretning er vokset fra en lille forretning, som kun var kendt i lokalområdet, til en af Nordsjællands største maskinforretninger.

Den 1. februar 1964 slog Helsinge Maskinforretning dørene op i Nordsjælland.

Det var med Massey Ferguson på programmet. Dengang hed modellerne MF135, MF165 og MF175 - også kendt som "Red Giants" - røde giganter. I dag er de røde stadig på programmet, men der er sket meget med maskinerne i de 50 år, som Helsinge Maskinforretning har eksisteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På maskinfronten er der sket en kæmpe udvikling. Maskinerne er gennem årene blevet meget tekniske, og det betyder, at vi skal være mere og mere specialiserede og have dygtige specialister. Det vi hører fra kunderne, det er, at de gerne vil handle med nogle, som, de er sikre på, kan servicere dem, og det mener jeg selvfølgelig, at vi kan, siger Flemming Skøtt, der sammen med Kurt Madsen er direktør for Helsinge Maskinforretning, som 1. februar kan fejre 50-årsjubilæum.

På de år er Helsinge Maskinforretning vokset fra en lille forretning, som primært var kendt af de lokale, til en af Nordsjællands største maskinforretninger.

Butikken blev i 1987 udvidet og tæller nu 4.000 kvadratmeter forretningsareal på Tofte Industri 22.

Reception og åbent hus

I løbet af det halve århundrede har der dog også været modgang for Helsinge Maskinforretning, der også fik den økonomiske krise at føle.

- Vi har da også kunne mærke krisen, men vi har en stor palette, der også tæller små maskiner. Men især i starten af krisen kunne vi da godt mærke, at det var svært. Uanset om det var den ene kundegruppe eller den anden. Men det har jævnet sig ud, siger Flemming Skøtt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helsinge Maskinforretnings kundeområde omfatter både landmænd, kommuner, boligselskaber, entreprenører, anlægsgartnere, offentlige institutioner og selvfølgelig også privatpersoner.

I anledning af jubilæet er der fredag reception for kunder, leverandører og venner af huset. Lørdag er der åbent hus.

Fremtiden

Når det gælder de næste 50 år lyder Flemming Skøtts spådom:

- Selvom der bliver færre landbrug, så virker det som om, at de begynder at tjene flere penge. Så vi ser da rimelig lyst på fremtiden. Men vi er da godt klar over, at der bliver færre, så det handler nok også om at være god, havde jeg nær sagt, for at bibeholde og tiltrække nye kunder.

Og så lægger Flemming Skøtt ikke skjul på, at hverken han eller direktør Kurt Madsen er helt nye i branchen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er jo ikke helt unge mere. Så vi håber på at kunne finde nogle, som kan overtage forretningen. Det er ikke noget, vi er tæt på, men vi har det da i tankerne, afslutter han.