Det er blevet enstemmigt vedtaget at bemyndige bestyrelsen til at udstede konvertible obligationer på op til 50 millioner kroner.

Finansieringsløsningen har været under opsejling over efteråret, og med stor interesse udefra og intern opbakning er forslaget nu en realitet. Bestyrelsen har i første omgang besluttet alene at udnytte de første 35 millioner kroner af bemyndigelsen. Der kan hermed skabes finansieringsgrundlag for den planlagte udvidelse af svineproduktionen i Rumænien, og årets vækstmål kan bringes til virkelighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De konvertible obligationer vil styrke selskabets kapitalgrundlag og bl.a. bidrage til renovering og udvidelse af allerede opkøbte stalde. Hermed skabes plads til 3.200 ekstra søer i løbet af 2014, hvilket vil bringe DCH's samlede antal af søer op på 13.300 søer. I løbet af de næste fire år skal produktionen i Rumænien fordobles.

Adm. direktør Lars Drescher udtrykker stor påskønnelse over den opbakning, selskabet har modtaget i forbindelse med beslutningen om at søge kapitalforøgelse.

- Vi har mærket en stor interesse fra både eksisterende og nye investorer. Der har været mange positive tilbagevendelser, siger han i en pressemeddelelse.

- Det virker som om, at konvertible obligationer er attraktive på det nuværende investeringsmarked. Der er et løbende afkast og det, at obligationerne kan konverteres til aktier, er en ekstra gulerod for de investorer, som bliver grebet af DCH's drive og fremtidsudsigter.