Der bliver sandsynligvis kamp til stregen, når de fire dygtigste lærlinge dyster om retten til at kunne kalde sig Danmarks bedste. Den 8. og 9. februar afholdes Danmarks Bedste Lærling ? Landbrugsmaskinmekaniker på Erhvervsskolerne Aars.

- Jeg håber, konkurrencen bliver en stor oplevelse for både publikum og for de elever, der deltager. En konkurrence som denne kan forhåbentlig medvirke til at vise omverdenen, hvor dygtige og alsidige de er, siger Per Hedtoft, konsulent hos Dansk Maskinhandlerforening, der sammen med Dansk Metal, LandbrugsMedierne og Erhvervsskolerne Aars arrangerer konkurrencen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selve konkurrencen består af i alt fire opgaver med tre timer til hver opgave, to lørdag og to søndag. Hver deltager er på samme tid i gang med hver sin opgave, der består af en lang række underopgaver, som hver især giver point. Vinderen er den finalist, der sammenlagt scorer flest point i alle de fire opgaver, som strækker sig over et bredt spektrum af udmålinger og fejlfinding på traktorer og landbrugsmaskiners hydrauliske og elektriske anlæg.

- Der er en bred vifte af opgaver til konkurrencen, for det er mange forskellige problemstillinger, eleverne kommer til at løse ude i erhvervslivet, når de er udlært. Det skal konkurrencen afspejle, siger Karsten Poulsen, der er faglærer på Landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen på Erhvervsskolerne Aars.

Fire udvalgte

Elever fra hele landet har kunnet deltage i konkurrencen, hvor en jury har udvalgt de fire finalister, der konkurrerer om retten til at kalde sig Danmarks Bedste Lærling. Fælles for samtlige deltagere i konkurrencen er, at eleverne har afsluttet sjette skoleforløb, men endnu ikke har fået deres svendebrev.

Samtlige opgaver foregår indendørs på Erhvervsskolerne, og der bliver rig mulighed for at følge med i, hvad den enkelte deltager er i færd med. Under konkurrencen vil der desuden være kommentatorer, som forklarer, hvad finalisterne skal forsøge at løse, og der vil være skærme, som viser, hvad de forskellige opgaver går ud på.

Konkurrencen begynder lørdag den 8. februar kl. 8.30 med en kort præsentation, hvorefter de første runder afvikles fra kl. 9-12 og 13-16. Søndag afvikles de sidste to opgaver også 9-12 og 13-16, inden der 16.30 kåres en vinder af konkurrencen.