December-stormen med vindstød op til orkanstyrke og med det livlige navn Bodil rasede i december måned over hele landet. Til trods for de massive vindstød, så klarede de overdækkede roekuler sig overraskende godt på Lolland og Falster.

Halsted Maskinstation har dækket cirka 350 roekuler i sæson 2013 med Toptex, og kun 10 til 12 roekuler blev medtaget af stormen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er imponerede over, at der ikke var flere roekuler som led skade under stormen, fortæller Kristoffer Rasmussen, indehaver af Halsted Maskinstation.

Eget ansvar

Selvom roedyrkerne får tilskud fra sukkerfabrikkerne til dækning af roekulerne, så dækker tilskuddet ikke dækningen anden gang.

- Det er klart, at der kommer en ekstra regning til kunden, hvis vi skal ud og dække roekulen om, men generelt så har folk været gode til at sørge for, at Toptex dugene bliver hvor de skal eksempelvis med et par bigballer, fortæller Kristoffer Rasmussen, og påpeger, at det skal være en yderst stor roekule, hvis der skal bruges mere end seks bigballer for at holde på dugen.

Kristoffer Rasmussen fortæller, at nogle steder har det været nok, blot at trykke dugene med det frontmonterede trykhjul på traktoren, for at rette op på Bodils skader, hvor der andre steder har været nødvendigt at dække dugen om på ny.