Abonnementsartikel

Maskinhandlerne vil meget gerne tiltrække unge mennesker. Mød en ung mand, som havde en dejlig oplevelse som praktikant hos Midtjysk Maskincenter.

"Jeppe var lige fra første sekund positiv og tændt på at arbejde. Var alle unge mennesker som Jeppe, så ville det være nemt at drive maskinhandel". "Klog knægt, aktiv og ikke bange for at prøve nye ting". "Meget interesseret i arbejdet. Tog udfordringerne med oprejst pande". Og "Jeppe var meget dygtig, smilende og med gnist".

Sådan lød skudsmålene fra medarbejderne hos Midtjysk Maskincenter i Viborg, efter at have haft en ung, engageret 9. klasses elev i praktik i blot en uge, nemlig Jeppe Møller Andersen, som efterfølgende satte ord på sin oplevelse - en ren solstrålehistorie, som giver håb til de maskinhandlere, som finder det svært at tiltrække unge mennesker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor lader vi her Jeppe Møller Andersen selv fortælle uddrag af sin oplevelse:

- Min uge hos Midtjysk Maskincenter har kun gjort mig mere sikker i mit valg om at blive landbrugsmaskinmekaniker. Tingene, jeg oplevede, var kun positive, og de mennesker, der var på værkstedet, var venlige og hjælpsomme. Jeg er super-taknemmelig for, at jeg måtte komme og prøve deres arbejde, og at de ville bruge tiden på mig, konkluderer Jeppe Møller Andersen efter en uge, hvor han prøvede lidt af hvert.

God start

Jeppe Møller Andersen oplevede allerede mandagen som god og lærerig. En af montørerne satte ham i gang.

- Og så måtte jeg selv finde ud af hvordan og hvorledes, hvilket jeg følte, man lærte en hel del ved. Det gav mig kun mere blod på tanden til at komme tirsdag, siger Jeppe Møller Andersen, som netop om tirsdagen hjalp til med monteringen af en hovedafbryder og senere kom til at "makke med en mejetærsker".

- Pludselig var dagen forbi, og tiden fløj bare af sted, siger Jeppe Møller Andersen, som onsdag medvirkede til et noget større projekt med montering af hjul og bagtøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg syntes, det var spændende at følge med i forløbet med at sætte det sammen, indtil den blev startet. Vi hjalp også hinanden med at sætte en bagrude i. Så lærte jeg også, hvordan man gjorde det. Jeg kunne næsten ikke vente med at komme igen dagen efter, siger han.

Lærerige opgaver

- Torsdag morgen skulle jeg med ud til Foulum Forsøgscenter, og det var superspændende. Vi startede med at skulle rette noget bøjet skjold op fra grisestalden - knapt så sjovt, men enhver opgave er jo lærerig. Dernæst skulle vi have kigget på en minilæsser, men så kom der lige en indskudt opgave om en hønse-fodermaskine, der var gået i "udu". Det fik vi meget tid til at gå med, og jeg fik lov til at skrue en del i det også. Efter det kom vi til minilæsseren, men jeg fik en ny, indskudt opgave om at sætte en ny slange i en havetraktor. Så fik jeg prøvet det. Det var en spændende og lærerig dag, siger Jeppe Møller Andersen, der fredag rundede af med blandt andet at skulle pille en fodersnegl ud af et fodringsanlæg.

- Jeg fik lov at skrue en del

. Det var godt og meget lærerigt, siger han.