Som et led i en generel effektivisering af DLG's foderfabrikker indstiller DLG produktionen af foder på fabrikken i Svendborg. DLG vil dog fortsat have aktiviteter med korn og råvarer ved havnen.

Foderproduktionen i Svendborg, bliver i 2014 flyttet til DLG's øvrige fabrikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i DLG fokus på at styrke konkurrencekraften og være en attraktiv samarbejdspartner over for vores kunder. Vi har effektiviseret fabrikkerne i en sådan grad, at vi nu kan producere det samme på færre fabrikker, siger Vagn Hundebøll, direktør for DLG Supply.

Svendborg-fabrikken har haft en årlig produktion på ca. 190.000 ton foder - svarende til cirka 16.000 ton om måneden. Der er ikke sat en endelig dato for lukningen, men fabrikken forventes at være afviklet i løbet af året. I forbindelse med lukningen opsiges produktionsmedarbejderne.

Fremover vil DLG fortrinsvis servicere Fynsområdet fra DLG's fabrik i Kolding, som løbende er moderniseret og nu opgraderes i forhold til produktion af fjerkræfoder.

Lige siden 1901, hvor FAF blev stiftet, har FAF og sidenhen DLG haft aktiviteter på havnen i Svendborg. Det vil der også være fremadrettet, da Svendborg Havn fortsat vil være centrum for håndtering af korn. DLG vil have plads til at modtage op til 25.000 ton korn.