Abonnementsartikel

Fra 1. januar 2015 stopper 10 af mejeriets 75 andelshavere med at levere økologisk mælk.

Thise Mejeri står over for nye udfordringer i det kommende år.

10 af dets 75 andelshavere har meddelt, at de fra den 1. januar 2015 ikke længere vil levere økologisk mælk til mejeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forklaringen er, at Thise ikke har kunnet udbetale en fuldt ud konkurrencedygtig mælkepris. Dertil kommer, at flere af Thises andelshavere har udfordringer med hensyn til forholdet mellem jordtilliggendet og besætningsstørrelsen, der gør, at de må indstille den økologiske driftsform. Endelig har det spillet en rolle for de andelshaverne, der har meldt sig ud, at EU's kvotesystem bortfalder.

Thise forklarer den "trykkede pris" med, at der har været et misforhold mellem den indvejede mælkemængde og mulighederne for at få afsat forædlede økologiske mejeriprodukter.

Nye mulighederTrods udfordringer i 2015 tror mejeriet også på, at året vil byde på nye muligheder.

Siden slutningen af kalenderåret 2013 har Thise Mejeri betalt en fuldt ud konkurrencedygtig mælkepris til sine andelshavere.Trods de færre andelshavere forventer mejeriet at være i stand til at være konkurrendygtige på mælkeprisen samt at servicere eksisterende kunder på et uændret niveau.

Målsætningen er også uændret, oplyser Thise i en pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fortsat udvikling og produktion af velsmagende, nærende og bæredygtige økologiske mejeriprodukter til de danske forbrugere, ligesom det er sket i de foregående 25 år.