Abonnementsartikel

Leveringsaftale til Arlas nye biogasanlæg har lettet Torben Poulsens miljøgodkendelse af udvidelse fra 1.700 til 2.990 søer.

Smågriseproducent Torben Poulsen fra Velling ved Ringkøbing kan takke mælkeproducenterne bag Arla Foods for en hurtigere miljøgodkendelse til den udvidelse af produktionen, som han forventer at sætte i gang til foråret.

En aftale om at levere svinegylle til det store biogasanlæg, som Arla har i støbeskeen ved mejerierne i Videbæk, sikrede nemlig, at der kun gik et halvt år fra ansøgning til en problemfri godkendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere formand for Danske Svineproducenter ønsker at udvide antallet af søer hjemme på gården Klaptoft fra 1.700 til 2.990. Det udvider antallet af dyreenheder fra 420 til 693, men med aftalen om levering af gylle fra 299 DE til Videbæk Biogas A/S er der ikke brug for at finde mere jord.

I hvert fald ikke på papiret. I praksis er der det problem, at det er svært at finde leverandører af dybstrøelse til biogasanlægget, som derfor endnu ikke er bygget.

Læs mere om Torben Poulsens udvidelse i det nyeste nummer af Hyo, der udkom fredag den 3. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyo.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyo.dk, eller på 7620 7970.