Abonnementsartikel

Linde Maskinfabrik indleder nu en egentlig serieproduktion af fronttanke til gyllesæt.

Linde Maskinfabrik har igennem en årrække produceret fronttanke til gyllesæt. Det har især været FT-3000 modellen, der har solgt godt.

- Og det har her i 2014 fået os til at starte en egentlig serieproduktion af denne model, siger maskinfabrikkens indehaver, Arne Lind Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For at kunne serieproducere fronttanken har vi omplaceret pumpen og boltet liftbefæstningerne på, således at tanken let kan tilpasses forskellige traktorer og frontlifte, siger han.

Det er også en fordel, hvis man senere vælger at bytte sin traktor til et andet mærke og derved får brug for at tilpasse tanken, så den kommer så tæt på traktorens forende som muligt.

- Vi har omkring 40 fronttankssæt i drift, og brugererfaringer fra nogle af disse har fået os til at udvikle en omrører til montering i fronttanken. Nogle gylletyper, såsom minkgylle og kvæggylle med sand, har nemlig en evne til at afblande, og derved kan tørstof aflejres og ophobes i fronttanken, når man kører langt med gyllen. Omrøreren, der kan være med til at afhjælpe problemet, kan let monteres i de af vores fronttanke, der allerede er i drift, siger Arne Lind Jørgensen.

Lindes fronttanke sælges igennem forhandlere fordelt over hele landet.