Abonnementsartikel

LMO afholder flere kurser det kommende år og gør især opmærksom på to.

Der har været godt gang i sprøjtekurserne denne vinter, da sprøjtecertifikat eller -bevis skal opdateres hvert fjerde år.

LMO har haft rigtig mange kursister før jul, og kursusrækken fortsætter efter nytår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LMO gør specielt opmærksom på to kurser:

Fredag den 31. januar har landmænd med fokus på kartoffelavl mulighed for at være sammen med ligesindede og få opfølgningskursus med fokus på kartoffelavl og især vårsæd.

Fredag d. 7. februar har brugere af Danfoil mulighed for at diskutere Danfoil-problematik sammen med andre Danfoil brugere. På et traditionelt opfølgningskursus diskuteres meget dyseteknik, hvilket ved Danfoil er en anden problematik.

Begge kurser foregår hos LMO, Asmildklostervej 11, 8800 Viborg.

For maskinstationer

Maskinstationer har også andre problematikker og her arrangerer Hans Thostrup opfølgningskursus hos LMO, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens sammen med De Danske Maskinstationer og Entreprenører d. 21. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For personer der mangler et sprøjtekursus fra bunden holder Hans Thostrup sprøjtecertifikat kursus med 2 x fredag/lørdag og en enkelt hverdag, altså 5 dage på kursusbænk og de sidste 5 dage hjemme med opgaver.

Med 2 x fredag/lørdage undgår især deltidslandmænd at bruge ret mange feriedage på kurset.

Landbrugsmaskiner i trafikken

Der afholdes også flere kurser, hvor fokus er på landbrugsmaskiner i trafikken.

LMO arrangerer sammen med LDM Kvalitets- og Miljørådgivning et trafikkursus med trafiksikkerhed og opdatering af regler så sikkerheden øges og bøder undgås. Politiet deltager på kurset med deres praktiske viden og indsigt. Kurset er d. 9. januar hos LMO, Trigevej 20,i Søften, 8382 Hinnerup.

LMO afholder også sammen med LDM et kursus for farlig godstransport. Der ligger nogle stramme regler for transport af farlig gods, der kan udløse kæmpebøder, hvis disse ikke er overholdt. Dette kursus afholdes hos LMO, Trigevej 20,i Søften, 8382 Hinnerup fredag d. 29. februar.