"Han er en ener efter vores opfattelse". Det skrev Hanne K. Andersen, direktør for Ringe Maskinforretning A/S, i sin indstilling af Carsten Bogetoft Larsen til Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, som ikke kan ikke søges. Der uddeles kun tre portioner årligt.

Carsten Bogetoft Larsen startede sin praktik som lærling hos Ringe Maskinforretning i maj 2010, og han overraskede allerede fra starten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han kom og spurgte efter en teknisk bog om traktorer allerede fire dage efter, han var startet hos os. Det havde vi aldrig oplevet før med en lærling, erindrer Hanne K. Andersen.

Tilsvarende lød der pæne ord fra Lars Søndergaard, bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening valgt i region syd.

- Ikke alene har du fået meget flotte karakterer med 12 i svendeprøven, fire andre 12-taller og ni 10-taller. Jeg har også hørt, at du er meget vellidt både hos jeres kunder og hos dine kolleger, sagde Lars Søndergaard foran de cirka 30 medarbejdere, der var med til overrækkelsen.

Renoverede MF'er

Carsten Bogetoft Larsen lavede sin svendeprøve i marts 2013 og var udlært med udgangen af september. Herefter valgte han at fortsætte som udlært landbrugsmaskinmekaniker hos Ringe Maskinforretning.

- Da vi i 6. klasse skulle snakke om uddannelser, sagde jeg, at jeg ville være det, jeg nu er. Allerede tidligt fik jeg stor interesse for landbrugsmaskiner hjemme på mine forældres fritidslandbrug på det sydlige Langeland, siger Carsten Bogetoft Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans interesse var så stor, at han i 9. klasse skilte en ældre Massey Ferguson 35 helt ad, og renoverede den del for del, inden den blev samlet igen og malet færdig.

- Den er jeg så glad for, at den ikke er til salg, siger han.

Til inspiration

Udover hæderen i form af et diplom for jubilæumslegatet modtog han også 5.000 kroner. Legatet administreres og er grundlagt af Dansk Maskinhandlerforening, som stiftede legatet i 1993, da foreningen fejrede sit 75-års jubilæum.

Hensigten med de årlige uddelinger er at inspirere unge mennesker, der har valgt servicefag inden for landbrugsmaskinbranchen til at yde deres bedste fagligt og menneskeligt.

Hvert år uddanner de cirka 135 medlemmer af foreningen cirka 120 medarbejdere, så de kan kalde sig faglærte i et af fagene landbrugsmaskinmekaniker, handelsassistent i salg, med brancheretning landbrugsmaskiner eller administration.