Abonnementsartikel

Venstres medlem af EU-Parlamentet, Jens Rohde, efterlyser en garanti i vækstplanen for fødevareerhvervet for, at dansk landbrugs konkurrenceevne ikke forværres.

Der er umiddelbart ros fra Jens Rohde(V) til regeringens vækstplan for fødevareerhvervet, men han savner en konkurrencegaranti, som Venstre har efterlyst:

- En sådan garanti er helt nødvendig, hvis vi skal afbøde de negative konsekvenser af EU's budget og landbrugsreform, som regeringen selv har stået fadder til. Den nye fødevareminister har gennem ti år argumenteret for at flytte midler fra den direkte støtte til landdistriktsmidlerne. Sker det uden koordinering med andre lande, vil det betyde en voldsom forringelse af dansk landbrugs konkurrenceevne. Det er til stor fare for både danske arbejdspladser, dansk eksport og danskernes fødevarepriser, siger Jens Rohde, der dog "gerne kvitterer" for en række af regeringens initiativer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Venstre tager godt imod en mere intelligent miljøregulering og bedre lånemuligheder for landbruget. Der er i den grad grund til at kvittere for, at Dan Jørgensen nu også har indset behovet for at producere flere fødevarer og ikke færre, siger Jens Rohde.