Abonnementsartikel

Weidemann er klar med kraftige hjullæssere og teleskophjullæssere, som sparer brændstof og opfylder de nyeste Stage IIIB emissionskrav.

Med modellerne 4080 og 5080 har Weidemann, der er specialister i Hoftrac-, hjul- og teleskoplæssere netop præsenteret to nye hjullæssere, som produceres med svingarm (4080 og 5080) eller som teleskophjullæsser med teleskoparm (4080 T og 5080 T). De nye læssere skal afløse de populære modeller 4070CX og 4270CXT, og de er udviklet til større bedrifter med stort behov for håndtering af bigballer, korn og bulkvarer samt gårde med biogasanlæg.

Baggrunden for udviklingen af modellerne er de nye retningslinjer for EU's emissionsklasse IIIB, der stiller krav om kraftigt reduceret udledning blandt andet fra hjullæssere i landbruget. De nye maskiners motorer opfylder de nye normer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtigere reaktion

For at kunne overholde de ændrede grænseværdier er de to modeller udstyret med ny teknik, blandt andet et indbygget partikelfilter og optimeret kølersystem med tilbageføring af den afkølede udstødning. Som en ekstra gevinst giver de nye komponenter en mere effektiv motorydelse. Dermed er brændstofforbruget blevet reduceret med cirka fem procent. Den nye elektroniske motorregulering giver samtidig en mere dynamisk maskine, da motoren reagerer hurtigere ved påvirkning af speederen.

Den nye Weidemann hjullæsser 4080 er i standardversionen udstyret med en fire-cylinders Perkins motor med 102 hestekræfter (75 kW). Den kraftigere Perkins motor med 117 hestekræfter (86 kW) leveres til 4080 som ekstraudstyr og til 5080 som standard.

I Danmark er det Stemas med afdelinger i Hadsten, Køge og Vojens, der importerer Weidemann-maskinerne.