Abonnementsartikel

Se indslag fra LandTV om vildmose-kartofler.

En vildmose-kartoffel er ikke blot en stedbetegnelse for de kartofler, der stammer fra den nordjyske højmose. Det er også en spisekartoffel, der er dyrket under ganske særlige betingelser.

- De er avlet i spagnum, og det er en jordtype, som du ikke finder andre steder i landet. Vores kartofler mangler aldrig vand, og skindet på kartoflerne bliver derfor tyndere, og de kommer til at smage anderledes, siger Jens Dalsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har siden 1987 dyrket vildmose-kartofler og driver i dag en stor del af det afgrænsede areal, hvor betegnelsen vildmose-kartofler må benyttes.

I programmet "Vildmosens guld" besøger LandTV de fugtige marker, hvor både forårs- og efterårs-arbejdet er anderledes end hos andre kartoffelavlere.

Undervejs får vi også fortællingen om de særlige gårde, der danner ramme om vildmose-kartoflens historie. De er blandt andet kendetegnet ved at have numre i stedet for navne.

LandTV's programmer om landbrug, fødevarer, landskab og livet på landet kan fremover ses via web-kanalen landtv.dk.

Se "Vildmosens guld" her.