Abonnementsartikel

Ny pulje skal bringe de økologiske fødevarer frem på det lokale marked. Ansøgningsfrist er 4. februar.

Regeringen og Enhedslisten har indgået en aftale om oprettelsen af en pulje, der over de næste tre år skal bruge 17 millioner kroner på at udvikle økologiske fødevarer og få dem frem på det lokale marked.

Fra i dag kan ildsjæle med gode ideer søge om penge i Grøn pulje for lokal afsætning af fødevarer. Det er Fonden for økologisk landbrug, FØL, der skal implementere puljen. Pengene er fordelt med 9 mio. kr. i 2014, 5 mio. kr. i 2015 og 3 mio. kr. i 2016.Der er ansøgningsfrist den 4. februar på oekologifonden.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokalt

Landbrug & Fødevarer roser den nye pulje for at give mindre projekter mulighed for at blive afprøvet.

- Det er meget positivt, at der er sat penge af direkte til projekter, der fremmer lokal afsætning af økologiske fødevarer. Tit er det projekter om store eksportfremstød og markedsadgang til fremmede markeder der får penge, og så glemmer man lidt de mindre lokale initiativer. Den her pulje giver mindre projekter en mulighed for at blive afprøvet og udviklet helt ude hos de lokale forbrugere, siger økologichef Kirsten Lund Jensen.

Personer med ideer til et økologisk produkt anbefales desuden at kontakte ØkoLab, der kan hjælpe med at konkretisere en idé. ØkoLab er et samarbejdsprojekt mellem Videncentret for Landbrug og Landbrug & Fødevarer.