Abonnementsartikel

Producent Per Skarby har nu aftale med Dansk Supermarked og en hollandsk kæde.

For to år siden koblede juletræsproducenten Per Skarby, PS Trading A/S i Ry sig på det Fair Trees-koncept, der siden 2008 har været til stede juletræsbranchen, og som i dag er en del af det verdensomspændende Fair Trade-koncept.

Det fortryder man ikke i det midtjyske, hvor der i år er indgået en ny og endnu større aftale med Dansk Supermarked. Nu er det ikke kun ved Føtex, men også ved Bilka, at julekunderne kan få et Fair Tree-juletræ med hjem i stuen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigende efterspørgsel

- I år satser vi på at sælge 30.000 Fair-Trees juletræer fra vores stadepladser ved Føtex og Bilka. Sidste år solgte vi 11.000. Vi oplever en stigende efterspørgsel både i Danmark og internationalt, siger Per Skarby, indehaver af PS Trading A/S.

Ifølge egne oplysninger er danske PS Trading Europas største producent af Fair Trees. Og i år er der igen indgået aftale med den store hollandske detailkæde Praxis, der skal have leveret 22.000 Fair Trees fra Ry.

- Fair Trees er et godt koncept. Som producent har det stor værdi, at vi er med til at skabe juletræer, hvor bæredygtighed og ordentlige arbejdsforhold er en integreret del af produktionen - fra kogleplukningen til det færdige juletræ, siger Per Skarby.

450.000 træer i 2104

Hos Bols Forstplanteskole i Midtjylland, der for fem år siden søsatte Fair Trees, er der selvsagt stor tilfredshed med, at konceptet har slået rod i såvel Danmark som Europa. Her forsøger man efter bedste evne at følge med udviklingen.

- Vi har i løbet af det seneste år indgået aftaler med nye Fair Trees-producenter i Danmark, Tyskland og Belgien. Dermed håber vi at kunne dække efterspørgslen i de kommende år, siger Marianne Bols, indehaver af Bols Forstplanteskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2014 er den forventede efterspørgsel på 450.000 Fair Trees-juletræer, fortæller hun.

Om Fair Trees

Danske Fair Trees har opnået medlemskab af World Fair Trade Organisation (WFTO).

Fair Trade-konceptet går ud på at have en produktion, hvor der tages hensyn til miljø, arbejdsforhold og bæredygtig udvikling.