Abonnementsartikel

Vurdering af mikrobiologiske bekæmpelsesmidler, pesticidanalyser og miljøøkonomi i forbindelse med vandrammedirektivet er blandt de områder, som Miljøministeriet har besluttet skal udbydes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det meddeler Miljøministeriet, der også oplyser, at det vil opsige dele af sin kontrakt med Danmark Miljøundersøgelser (DMU).

Det sker for at bane vejen for udbud af en række af de opgaver, som forskningsinstitutionen løser for ministeriet i dag. I alt skal der udbydes opgaver til en værdi af cirka 19 millioner kroner ud af en samlet kontraktsum med DMU på cirka 158 millioner kroner. Udbuddet forventes offentliggjort i efteråret 2009.

- Omverdenen stiller store krav til, at Miljøministeriet sidder inde med den bedste viden, og at vi opnår den billigst muligt. Derfor søger vi hele tiden de bedste løsninger. Udbud er et godt værktøj til at sikre det rigtige forhold mellem pris og kvalitet. Det bliver spændende, om der er leverandører på markedet, der kan konkurrere med DMU, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Som led i regeringens moderniseringsprogram skal alle egnede opgaver udbydes for at få den bedste ressourceudnyttelse.

Forud for beslutningen har Miljøministeriets institutioner udvalgt de opgaver, der umiddelbart er mest egnede til at blive udsat for konkurrence. Det er blandt andet opgavernes størrelse, kompleksitet og antallet af mulige leverandører, som har haft betydning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DMU vil kunne byde på opgaverne på lige fod med andre virksomheder, når udbuddet annonceres.