Små 900 økologer og økologiinteresserede fra hele landet er netop nu samlet i Vingsted, hvor Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening for ottende gang tager pulsen på dansk og international økologi ved Økologikongres 2013 med undertitlen "Økologi og ægte bæredygtighed".

De vil diskutere økologi og udveksle viden, idéer og erfaringer indenfor alle aspekter af økologien. Årets tema er "økologi og ægte bæredygtighed", og formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster og formanden for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Uffe Bie, ser frem til en livlig debat om årets tema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bæredygtighed er et ord, de fleste danskere kender, men hvad betyder det egentlig? Og hvordan kan den økologiske fødevareproduktion fortsat udvikle sig indenfor bæredygtighed? Det er store spørgsmål, som kræver svar. Derfor håber jeg på en alsidig og livlig debat, siger Uffe Bie.

- Som økologer har vi sat en retning for fremtidens bæredygtige fødevareproduktion. Men økologens traktor kører typisk også stadig på dieselolie, og netop klimaforbedringer er en af de bæredygtige udviklingsveje, som økologien i disse år bevæger sig ad, og som er en vigtig i en diskussion om bæredygtighed både hos os og i samfundet generelt, siger Per Kølster.

I løbet af Økologikongressen vil kongressens hovedtema samt en lang række faglige, markeds- og forskningsmæssige resultater og erfaringer blive behandlet i plenum og i forskellige workshops.