Abonnementsartikel

Hele to nye roeoptager blev i dag vist frem for første gang i Danmark i godt vejr under FMR Maskiners roedemonstration på Lolland

Den danske importør af Holmer Exxact, FMR Maskiner havde i dag Danmarks primære på to helt nye Holmer Exxact maskiner ved en roedemonstration nær Krønge syd for Maribo på Lolland. Det drejede sig om den nye store seksrækket TerraDos T4-40 treakslet maskine samt den to akslet bæltemaskine OptiTraxx også på seks rækker. Begge maskiner kom direkte fra Agritechnica, hvor maskinerne havde primære.

Stor kapacitet

Den helt nye TerraDos T4-40 har med en tankkapacitet på 40 kubikmeter eller svarende til lidt over 30 ton en selvsagt stor kapacitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dog er det med et forholdsvist lavt marktryk, fortæller Henrik Rasmussen, direktør i FMR Maskiner, og henviser til den store dækmontering på maskinen.

Fordækene består af 38 tommer 800 millimeter brede dæk, mens bagdækkene er 1050 millimeter brede med 32 tommer fælge. I bag kører maskinen kun med 0,9 bar tryk.

Desuden er bagaksel hydraulisk belastet så der kan opnås en ensartet fordeling af belastningen.

- Det er første gang, at Holmer kommer med en tre-akslet maskine, så det bliver spændende at få den ud at køre i Danmark, fortæller Henrik Rasmussen, som oplevede en god interesse på demonstrationsdagen.

Maskinen bliver drevet af en MTU motor på seks cylinder med en slagvolume på 15,6 liter og turbo compound. Motoren yder 625 hestekræfter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet var desuden med til at kåre Holmer TerraDos T4-40 til Machine Of The Year 2014 i kategorien rækkeafgrøde-maskiner.

Maskine til lavt marktryk

Den anden Danmarks primære er Holmer Exxact OptiTraxx på seks rækker. Maskinen er udstyret med 760 millimeter brede bælter i for.

- Der er en tendens med efterspørgsel på maskiner med lavt marktryk, og her passer denne nyhed perfekt ind, da den med to aksler, og bælter i for har et meget lavt marktryk, fortæller Henrik Rasmussen om maskinen med 14,4 kubikmeter tankindhold. 

Denne maskine bliver drevet af en Volvo motor.

Godt vejr til demonstration

Dagens demonstration af de nye Holmer Exxact maskiner blev afholdt i flot solskinsvejr, og til trods for travlheden med roeoptagningen på hele Lolland og Falster, så skyder Henrik Rasmussen på, at der cirka har været 200 besøgende dagen igennem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er rigtig glad for, at der var så mange der dukkede op, og er også rigtig godt tilfreds på interessen for maskinerne. Det er både på Holmer Exxact produkterne, men også på Lemken ploverne samt JCB og Deutz Fahr traktorerne vi viste frem, fortæller Henrik Rasmussen.