Abonnementsartikel

Plantekongres 2014 byder på 88 sessioner om planteproduktion og160 indlæg af foredragsholdere, som fortæller om de nyeste forskningsresultater.

Plantekongres 2014, som holdes den 14.-15. januar 2014 i Herning Kongrescenter, byder på 88 sessioner om planteproduktion, miljø, natur og planlægning i det åbne land. Der er 160 indlæg af foredragsholdere, som fortæller om de nyeste forskningsresultater, erfaringer fra praksis og giver oplæg til debat.

Tidligere kongresdeltagere stemte i sommeren 2013 om årets særlige tema. Det faldt på ?EU og dansk planteproduktion?, som har fået fire selvstændige sessioner, hvor der stilles skarpt på fremtidens EU-støtte, på de økonomiske konsekvenser af reformen og på grønning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden debatteres, om der er tale om dansk overimplementering.

Personligt programBlandt andre af de 20 temaer temaer kan nævnes frø, teknik, natur, miljø, biologi, planteværn, bioenergi og økologi, så der skulle være muligt for alle, uanset om man er landmand, rådgiver, natur- og miljøkonsulent, underviser, studerende eller andet at sammensætte et godt personligt program. Kongressen får besøg af ti udenlandske indlægsholdere fra blandt andet Tyskland, Storbritannien, Canada og Sverige.

Skæve sessioner

Sidst men ikke mindst er der ?skæve? sessioner, som plejer at være et hit blandt kongresdeltagerne. Denne gang for eksempel ?Topchefernes 10 vigtigste værktøjer? med Niels Lunde, chefredaktør for Børsen eller ?Sådan ændrer du noget i verden, hvis du tør" med forfatter og iværksætter Michelle Hviid. Inden kongresmiddagen går Andreas Bo på scenen, og senere på aftenen spiller Billy Cross Band op til dans.

Kongressen arrangeres af Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Videncentret for Landbrug. Det trykte program kan bestilles ved at sende en mail til:

plantekongres@vfl.dk.

Se programmet på www.plantekongres.dk eller følg kongressen på facebook.